Při nákupu nad 1200 Kč máte dopravu po České republice zdarma.

Šípek: Podzimní zázrak v psích pamlscích pro silnou imunitu a zdraví

Podzim je tady a s ním přichází chladnější dny, které kladou vyšší nároky na zdraví našich čtyřnohých přátel. Stejně jako my potřebujeme v tomto období posílit svou imunitu, i psi ocení extra péči. Jednou z nejlepších přírodních složek, kterou můžete svému psovi dopřát, je šípek – podzimní superpotravina, která je bohatá na vitaminy a antioxidanty. V tomto článku se podíváme na to, jak šípek přispívá k lepšímu zdraví vašeho psa a proč by měl být součástí jeho každodenní stravy, zejména ve formě pamlsků.

 

Co je šípek a proč je tak prospěšný?

Šípek je plodem růže šípkové a je známý svým vysokým obsahem vitaminu C. Tento malý červený plod je plný antioxidantů, které pomáhají posilovat imunitu a chránit organismus před volnými radikály. Kromě toho je šípek bohatý na vitaminy A, E a K, stejně jako na minerály jako je hořčík a vápník, které jsou nezbytné pro celkovou pohodu a zdraví vašeho psa.

Jaké jsou hlavní benefity šípku pro psy?

  • Posílení imunitního systému
    Díky vysokému obsahu vitaminu C a antioxidantů pomáhá šípek posilovat imunitní systém, což je obzvlášť důležité v podzimních a zimních měsících. Pravidelná konzumace šípku může pomoci vašemu psovi odolávat sezónním nemocem a infekcím.

  • Podpora zdravých kloubů
    Šípek má také protizánětlivé vlastnosti, což z něj dělá skvělý doplněk pro psy s problémy s klouby nebo artritidou. Pomáhá zmírnit záněty a zlepšuje mobilitu, což ocení především starší psi nebo psi s vysokou fyzickou zátěží.

  • Zdravá kůže a srst
    Antioxidanty obsažené v šípku přispívají ke zdraví kůže a lesklé srsti. Vitamin A podporuje regeneraci buněk, což zlepšuje kvalitu kůže a srsti, a vitamin E působí jako ochrana před škodlivými vlivy prostředí.

  • Podpora trávení
    Šípek obsahuje vlákninu, která podporuje zdravé trávení a pomáhá udržovat rovnováhu střevní mikroflóry. To může být užitečné zejména pro psy s citlivým zažíváním.

  • Ochrana proti volným radikálům
    Antioxidanty v šípku pomáhají neutralizovat volné radikály, které mohou poškozovat buňky a tkáně. To nejen zlepšuje celkové zdraví psa, ale také zpomaluje stárnutí buněk. 

 

Jak zařadit šípek do stravy vašeho psa?

Šípek můžete snadno zařadit do stravy vašeho psa prostřednictvím speciálních pamlsků, které tuto superpotravinu obsahují. Na našem e-shopu najdete například Bow wow Masové kytičky nebo Bow Wow Premium Imunity, které jsou obohacené o šípek a další přírodní složky na podporu imunity. Tyto pamlsky nejen že posilují imunitní systém, ale také pomáhají udržovat zdravé klouby a krásnou srst.

 

Pro koho jsou pamlsky se šípkem vhodné?

Pamlsky obsahující šípek jsou vhodné pro všechny psy, zejména pro:

  • Starší psy trpící problémy s klouby.
  • Aktivní psy, kteří potřebují extra podporu pro zdravé klouby a imunitu.
  • Psy se slabší imunitou, kteří jsou náchylní k sezónním nemocem.
  • Psy s citlivým zažíváním, kteří potřebují podporu pro správné trávení.

Upozornění: Tento článek má pouze informativní charakter a nenahrazuje odbornou konzultaci nebo vyšetření zvířete veterinárním lékařem.