Při nákupu nad 1200 Kč máte dopravu po České republice zdarma.

Psí úsměv bez kazu

Jak na zubní kámen a svěží dech vašeho psa?

Pečovat o zuby vašeho psa je stejně důležité jako starat se o jeho celkovou kondici a zdraví. Zanedbaná zubní hygiena může vést k závažným problémům, jako je zubní kámen, zápach z úst nebo dokonce parodontóza, která může způsobit bolest a ztrátu zubů. Naštěstí existuje několik jednoduchých kroků, které můžete udělat, abyste předešli těmto nepříjemnostem a zajistili svému mazlíčkovi zdravý a šťastný život.

Pravidelné čištění zubů

Prvním a nejdůležitějším krokem je pravidelné čištění zubů vašeho psa. Stejně jako lidé potřebují psi denní péči o zuby. Používejte speciální zubní pastu určenou pro psy a kartáček, který je přizpůsoben psím dásním a zubům. Čištění zubů nejenže odstraňuje zubní plak, ale také snižuje riziko vzniku zubního kamene a osvěžuje dech vašeho mazlíčka.

 

Zdravá strava

Strava hraje klíčovou roli v udržování zdravých zubů vašeho psa. Vyvážená a kvalitní strava pomáhá předcházet tvorbě zubního kamene. Dbejte na to, aby váš pes dostával potravu, která je bohatá na vitamíny a minerály, které podporují zdravé dásně a zuby.

 

Dentální pamlsky jako prevence

Jedním z nejpříjemnějších způsobů, jak se starat o zuby vašeho psa, jsou dentální pamlsky. Tyto pamlsky jsou navrženy tak, aby mechanicky čistily zuby psa během žvýkání a zároveň pomáhaly redukovat zubní plak a kámen. Navíc osvěžují dech a jsou obvykle obohaceny o složky, které podporují zdraví zubů a dásní.

Doporučujeme vyzkoušet naše dentální pamlsky, které jsou nejen chutné, ale také efektivní při prevenci zubního kamene a osvěžení dechu vašeho psa. Díky jejich speciálnímu tvaru a složení pomáhají pamlsky mechanicky odstraňovat zbytky jídla a plak, což je klíčové pro udržení čistých a zdravých zubů.

 

Pravidelné kontroly u veterináře

Kromě domácí péče je důležité pravidelně navštěvovat veterináře, který provede kontrolu ústní dutiny vašeho psa. Veterinář může včas odhalit jakékoli problémy a doporučit profesionální čištění zubů, pokud je to nutné.

 

Vyhněte se lidským potravinám

Některé lidské potraviny mohou být pro zuby psa škodlivé. Sladkosti, tučné jídlo nebo potraviny s vysokým obsahem soli mohou způsobit zubní kámen a další zdravotní problémy. Snažte se vyhnout tomu, aby váš pes konzumoval tyto potraviny, a raději mu nabídněte zdravé, speciálně navržené pamlsky.

 


Pečovat o zuby vašeho psa není složité, pokud dodržujete několik základních pravidel. Pravidelné čištění zubů, zdravá strava, používání dentálních pamlsků a pravidelné kontroly u veterináře vám pomohou udržet zuby vašeho psa zdravé a jeho dech svěží. Investujte do kvalitních dentálních pamlsků, které můžete najít v našem eshopu, a dejte svému psu to nejlepší pro jeho ústní hygienu.

Prevence je vždy lepší než léčba, a to platí i u péče o zuby vašeho psa. Udržujte zuby svého mazlíčka zdravé a silné, a on vám bude vděčný za svůj zářivý úsměv a svěží dech!

 
 
 Upozornění: Tento článek má pouze informativní charakter a nenahrazuje odbornou konzultaci nebo vyšetření zvířete veterinárním lékařem.