Při nákupu nad 1200 Kč máte dopravu po České republice zdarma.

Proč jsou funkční pamlsky stále populárnější?

Psí pamlsky už dávno nejsou jen o odměně nebo chuti. Dnes se stále více chovatelů zaměřuje na funkční pamlsky – tedy takové, které nejen chutnají, ale zároveň podporují zdraví psa. Přidané hodnoty, jako jsou kolagen, glukosamin nebo probiotika, jsou velkým lákadlem, protože zlepšují kvalitu života psa a řeší různé zdravotní problémy. Pojďme se podívat, proč jsou funkční pamlsky stále populárnější a jaké benefity mohou vašemu mazlíčkovi přinést.

Podpora kloubů a pohyblivosti: Kolagen a glukosamin

Kolagen a glukosamin jsou látky, které přirozeně podporují zdraví kloubů, šlach a kostí. S přibývajícím věkem nebo vyšší fyzickou aktivitou může docházet k opotřebení kloubní chrupavky, což může vést k bolesti a omezené pohyblivosti psa. Kolagen podporuje regeneraci kloubních tkání a zlepšuje pružnost šlach, zatímco glukosamin pomáhá obnovit poškozenou chrupavku a udržovat klouby silné.

U starších psů nebo plemen náchylných k problémům s klouby, jako jsou labradoři nebo němečtí ovčáci, jsou pamlsky s těmito přísadami doslova zázrakem. Podporují jejich dlouhodobou pohyblivost a kvalitu života, což je důvod, proč jsou u chovatelů tolik oblíbené.

 

Zdravé trávení díky probiotikům

Probiotika jsou jednou z klíčových ingrediencí, které se často přidávají do funkčních pamlsků. Tyto přátelské bakterie napomáhají udržovat zdravou střevní mikroflóru, podporují trávení a zlepšují vstřebávání živin. Probiotika jsou obzvláště prospěšná pro psy s citlivým zažíváním, trávicími problémy nebo po léčbě antibiotiky, která mohou narušit rovnováhu mikroflóry.

Pamlsky s probiotiky pomáhají udržovat zdravá střeva a podporují pravidelnou stolici, což je důležité nejen pro zdraví, ale i pro celkovou pohodu psa.

 

Podpora imunity a celkového zdraví

Funkční pamlsky často obsahují složky, které pomáhají posilovat imunitní systém psa. Mezi tyto složky patří například vitamíny, minerály, antioxidanty a různé superpotraviny, jako jsou brusinky, šípek nebo kurkuma. Tyto složky přispívají k ochraně buněk před volnými radikály, zlepšují imunitní odpověď a podporují celkovou vitalitu.

Psi, kteří pravidelně dostávají funkční pamlsky obohacené o tyto přísady, mohou mít lepší obranyschopnost proti nemocem a infekcím. To je další důvod, proč si tyto pamlsky získávají na popularitě mezi chovateli.

 

Zdravá kůže a srst díky esenciálním mastným kyselinám

Další oblíbenou přísadou ve funkčních pamlscích jsou omega-3 a omega-6 mastné kyseliny, které podporují zdraví kůže a srsti. Tyto mastné kyseliny pomáhají udržovat srst lesklou a zdravou, zároveň snižují riziko kožních problémů, jako je svědění nebo suchá pokožka.

Psi s alergiemi nebo citlivou kůží mohou těžit z pravidelného příjmu pamlsků, které jsou obohacené o tyto mastné kyseliny, což z nich dělá důležitou součást stravy pro mnoho majitelů.

  

Prevence zubních problémů

Funkční pamlsky mohou také přispívat k dentální hygieně. Speciální textury a složení některých pamlsků pomáhají čistit zuby, snižují tvorbu zubního kamene a podporují zdraví dásní. Tyto pamlsky jsou ideální pro prevenci zubních problémů, což je u psů častý problém, pokud nemají pravidelnou péči o zuby.

 

Proč jsou funkční pamlsky tak oblíbené?

Funkční pamlsky kombinují radost z odměny s prospěchem pro zdraví. Majitelé psů si stále více uvědomují důležitost kvalitních ingrediencí, které podporují zdraví jejich mazlíčků. Zároveň se jedná o jednoduchý způsob, jak doplnit stravu o klíčové živiny a látky, které by pes jinak nemusel přijímat.

Tyto pamlsky jsou nejen odměnou, ale také investicí do dlouhodobého zdraví vašeho psa. Objevte naši funkční řadu pamlsků - Bow wow Premium