Při nákupu nad 1200 Kč máte dopravu po České republice zdarma.

Plnící hračky pro psy: Zábava a odměna v jednom!

Lízání, čmuchání a hledání potravy jsou pro psy přirozené činnosti, které jim přinášejí radost a zároveň je zaměstnají. Bohužel, ve dnešní uspěchané době se psi často nudí a jejich přirozené potřeby nejsou naplněny. A tady přicházejí na scénu plnící hračky – zábava a trénink v jednom!

 

Proč jsou plnící hračky tak super?

  • Zábava a mentální stimulace
    Plnící hračky zabaví psa na dlouhé hodiny. Musí přijít na to, jak se dostat k pamlsku, což ho nutí přemýšlet a trénovat mozek.

  • Zpomalení konzumace jídla
    Pokud váš pes jí příliš rychle, plnící hračka zpomalí jeho konzumaci. Jídlo musí "vybojovat," což mu zabere čas a sníží riziko přejedení.

  • Snížení nudy a stresu
    Psi, kteří se nudí, často vyvádějí neplechu. Plnící hračky je zabaví, uvolní a sníží jejich stres, když zůstanou sami doma.

 

Jak vybrat správnou plnící hračku?

Každý pes je jiný, a proto ne každá hračka bude vhodná pro všechny. Menší psi potřebují menší hračky, zatímco větší psi ocení robustnější modely. A také záleží na trpělivosti – některým psům bude trvat hodiny, než hračku rozlousknou, zatímco jiní to zvládnou za pár minut.

Jaké pamlsky jsou nejlepší do plnících hraček?

  • Měkké pamlsky
    Lze je snadno vtlačit do hračky, a díky své vůni psa motivují k jejich vylovení. Bow Wow kolagenové chipsy jsou skvělou volbou.

  • Kolagenové pamlsky
    Podporují zdraví kloubů a srsti a vydrží déle. Ideální jsou drůbeží stripsy od Bow Wow.

  • Paštiky a pasty
    Naplnit hračku paštikou nebo pastou je skvělý způsob, jak prodloužit zábavu. Lízání má navíc pro psy uklidňující účinek.

  • Granule a malé kousky pamlsků
    Granule nebo malé kousky pamlsků jsou skvělé pro psy, kteří rádi rychle získávají odměny. Malé pamlsky se snadno schovají do hračky a pes je může postupně lovit, což ho udrží déle zabaveného.

 

Jak začít?

Začněte s jednoduššími hračkami, aby pes pochopil, jak se dostat k odměně. Postupně můžete přidávat složitější výzvy. A hlavně – používejte pamlsky, které váš pes miluje, aby byl stále motivovaný.

 

Plnící hračky jsou skvělým způsobem, jak vašemu psovi přinést zábavu, trénink a odměnu v jednom. Vyberte správnou hračku a doplňte ji chutnými a zdravými pamlsky, které najdete na našem e-shopu. Váš pes bude nadšený!

 

Upozornění: Tento článek má pouze informativní charakter a nenahrazuje odbornou konzultaci nebo vyšetření zvířete veterinárním lékařem.