Při nákupu nad 1200 Kč máte dopravu po České republice zdarma.

Nachlazení u psa: Jak ho poznat a pomoci

Stejně jako my lidé, i naši psí mazlíčci mohou v chladnějších obdobích trpět nachlazením. I když nachlazení u psů není tak časté jako u lidí, jeho příznaky a důsledky mohou být podobné. Jako majitel psa je důležité rozpoznat příznaky a včas zasáhnout, aby se váš pes co nejrychleji uzdravil a znovu si mohl užívat zdravého a aktivního života.

Jak poznat nachlazení u psa?

Nachlazení u psů může být někdy obtížné rozeznat od jiných zdravotních problémů. Zde jsou některé z nejčastějších příznaků, které vám mohou napovědět, že váš pes trpí nachlazením:

  • Kýchání a kašel
    Pokud váš pes začne často kýchat nebo kašlat, může to být první příznak nachlazení. Stejně jako u lidí se jedná o přirozenou reakci těla na infekci v dýchacích cestách.

  • Výtok z nosu
    Mírný, čirý výtok z nosu je dalším signálem, že může být váš pes nachlazený. Pokud se výtok změní na zelený nebo žlutý, může to znamenat bakteriální infekci, a je dobré kontaktovat veterináře.

  • Letargie a únava
    Pokud váš pes najednou ztratí energii a vypadá unaveně, může jít o příznak toho, že jeho tělo bojuje s nachlazením. Zpozorněte, pokud je váš pes mnohem méně aktivní než obvykle.

  • Ztráta chuti k jídlu
    Stejně jako u lidí, nachlazení může způsobit, že váš pes nebude mít chuť k jídlu. Pokud se zdá, že se váš pes nezajímá o jídlo, které má obvykle rád, může to být známka toho, že není ve své kůži.

  • Zvýšená teplota
    Pokud se vám zdá, že je váš pes teplejší než obvykle, může mít horečku. Zvýšená teplota je známkou toho, že jeho tělo bojuje s infekcí.

 

Jak psovi pomoci při nachlazení?

Pokud jste identifikovali některé z těchto příznaků, je důležité jednat. Zde je několik kroků, jak můžete svému psovi pomoci:

  • Poskytněte teplo a odpočinek
    Stejně jako lidé potřebují při nachlazení teplo a klid, platí to i pro psy. Ujistěte se, že váš pes má teplé místo k odpočinku a snažte se omezit jeho aktivitu, aby jeho tělo mělo dostatek energie na boj s nemocí.

  • Zajistěte dostatečný přísun vody
    Je důležité, aby váš pes zůstal hydratovaný. Mějte vždy k dispozici čerstvou vodu a povzbuzujte ho, aby pil. Hydratace je klíčová pro udržení správné funkce jeho imunitního systému.

  • Konzultujte stav s veterinářem
    Pokud příznaky přetrvávají déle než několik dní, nebo pokud se zhorší, je vždy nejlepší navštívit veterináře. Veterinář může poskytnout přesnou diagnózu a případně předepsat léky, které pomohou urychlit uzdravení.

  • Podpora imunity pomocí stravy a doplňků
    Podpora imunitního systému je klíčovým krokem v prevenci a léčbě nachlazení. Dopřejte svému psovi kvalitní stravu, která obsahuje vitaminy a minerály podporující imunitu.

 

Jak může pomoci Bow Wow Immunity?

Jedním z efektivních způsobů, jak podpořit imunitu vašeho psa, je zařadit do jeho stravy pamlsky s přírodními přísadami, které imunitní systém posílí. Bow Wow Immunity je speciálně navržený produkt, který kombinuje šípek, brusinky a kurkumu – přírodní složky, které pomáhají zlepšit obranyschopnost psa.

  • Šípek: Bohatý na vitamin C, šípek podporuje imunitní systém a chrání tělo před volnými radikály.
  • Brusinky: Mají silné antioxidační a antibakteriální vlastnosti, které pomáhají udržet psa zdravého a chránit ho před infekcemi.
  • Kurkuma: Známá svými protizánětlivými účinky, kurkuma pomáhá při zánětech a podporuje celkové zdraví psa.

Dopřejte svému psovi Bow Wow Immunity jako pravidelnou odměnu nebo během nachlazení, aby získal extra podporu pro svůj imunitní systém. Tyto pamlsky jsou nejen chutné, ale také prospěšné pro jeho zdraví.

Nachlazení u psa může být nepříjemné, ale s rychlou reakcí a správnou péčí může být váš mazlíček brzy opět fit. Sledujte příznaky, poskytněte mu dostatek tepla a odpočinku, a podpořte jeho imunitu kvalitními produkty jako je Bow Wow Immunity. Vašemu psovi tak zajistíte nejen rychlé uzdravení, ale i dlouhodobou podporu jeho zdraví.

  

Upozornění: Tento článek má pouze informativní charakter a nenahrazuje odbornou konzultaci nebo vyšetření zvířete veterinárním lékařem.