Při nákupu nad 1200 Kč máte dopravu po České republice zdarma.

Kurkuma v pamlscích

Jak tento přírodní doplněk podporuje zdravé klouby?

Kurkuma, známá svou výrazně žlutou barvou a příjemně kořeněnou chutí, se již po staletí používá v tradiční medicíně a výživě. Co ale mnoho lidí neví, je její prospěšnost pro naše čtyřnohé přátele. Tento zázračný kořen je stále častěji přidáván do pamlsků pro psy, a to zejména kvůli svým protizánětlivým a regeneračním vlastnostem, které podporují zdraví kloubů. Jak přesně kurkuma pomáhá při péči o klouby psů a proč byste ji měli zařadit do stravy svého psa? Pojďme si to podrobněji vysvětlit.

 

Kurkumin: Hrdina, který bojuje proti zánětům

Kurkuma obsahuje účinnou látku zvanou kurkumin, která je známá svými silnými protizánětlivými vlastnostmi. Zánět je častou příčinou bolesti kloubů, zejména u starších psů nebo těch, kteří trpí artritidou. Kurkumin působí tak, že potlačuje zánětlivé procesy v těle, čímž zmírňuje bolest a zlepšuje mobilitu psa.

Kromě zmírnění bolesti může kurkumin také pomoci předcházet poškození kloubů a zpomalit postup některých degenerativních onemocnění, jako je osteoartritida. Je to tedy skvělý doplněk stravy nejen pro psy s již existujícími problémy, ale také pro prevenci u aktivních psů, kteří jsou vystaveni vyššímu riziku zranění kloubů.

 

Antioxidanty pro zdravější klouby

Další výhodou kurkumy je její vysoký obsah antioxidantů, které bojují proti volným radikálům v těle. Volné radikály mohou poškodit buňky a tkáně, což může vést k dalšímu poškození kloubů. Kurkumin pomáhá neutralizovat volné radikály a tím chrání kloubní tkáně a snižuje riziko zhoršení jejich stavu.

 

Podpora regenerace chrupavek

Kurkuma také přispívá k regeneraci kloubní chrupavky. Chrupavka je tkáň, která chrání kosti a umožňuje plynulý pohyb kloubů. U starších psů nebo psů, kteří trpí artritidou, může docházet k postupné degradaci této tkáně, což vede k bolesti a omezené pohyblivosti. Kurkumin podporuje obnovu a posilování chrupavky, což pomáhá zlepšovat celkovou funkci kloubů.

Jak zařadit kurkumu do stravy psa?

Pokud chcete, aby váš pes těžil z benefitů kurkumy, jedním z nejjednodušších způsobů je sáhnout po pamlscích, které tuto složku obsahují. Tyto pamlsky jsou často navrženy tak, aby obsahovaly ideální množství kurkumy pro podporu zdraví kloubů a trávení.

Na našem e-shopu můžete vyzkoušet například Bow Wow Mobility, který kromě kurkumy obsahuje další prospěšné složky, jež podporují zdraví kloubů.

 

Pro koho jsou pamlsky s kurkumou vhodné?

Pamlsky s kurkumou jsou ideální pro:

  • Starší psy, kteří často trpí problémy s klouby nebo artritidou.
  • Aktivní psy, kteří jsou vystaveni většímu zatížení kloubů, například při sportovních aktivitách nebo dlouhých procházkách.
  • Psy s nadváhou, u kterých nadměrná hmotnost způsobuje zvýšený tlak na klouby.
  • Psy trpící záněty, ať už v důsledku onemocnění nebo zranění.

 

Jaké výsledky můžete očekávat?

Při pravidelném podávání pamlsků s kurkumou můžete u svého psa zaznamenat:

  • Zlepšení pohyblivosti, především u starších psů nebo psů s artritidou.
  • Zmírnění bolestí kloubů, které mu umožní radostně běhat a hrát si.
  • Prevence dalšího poškození kloubů, díky protizánětlivým a regeneračním účinkům kurkuminu.

 

Kurkuma je jedním z nejúčinnějších přírodních doplňků, které mohou podporovat zdraví kloubů vašeho psa. Díky svým protizánětlivým, antioxidačním a regeneračním vlastnostem pomáhá zmírňovat bolesti, zlepšovat pohyblivost a předcházet dalšímu poškození kloubů. Ať už máte staršího psa, aktivního sportovce nebo pejska s citlivými klouby, pamlsky s kurkumou mohou být skvělým doplňkem jeho stravy.

 

Upozornění: Tento článek má pouze informativní charakter a nenahrazuje odbornou konzultaci nebo vyšetření zvířete veterinárním lékařem.