Při nákupu nad 1200 Kč máte dopravu po České republice zdarma.

Jak se starat o staršího psa?

Starší psi mají v našich srdcích zvláštní místo. Prožili s námi spoustu let a zaslouží si tu nejlepší péči, která jim zajistí pohodlné a šťastné stáří. Stárnutí u psů, stejně jako u lidí, přináší určité změny v potřebách a chování. Pokud se chcete ujistit, že váš starší pes prožije své zlaté roky v co největším pohodlí, máme pro vás několik praktických tipů.

Pravidelné návštěvy u veterináře

Veterinární péče je klíčová pro udržení dobrého zdravotního stavu starších psů. Jakmile váš pes dosáhne seniorského věku (obvykle kolem 7 let, záleží na plemeni), je důležité pravidelně navštěvovat veterináře, ideálně dvakrát ročně. Veterinář může včas odhalit problémy jako artritidu, problémy se zuby nebo srdeční onemocnění.

 

Výživa přizpůsobená věku

S věkem se mění také nutriční potřeby vašeho psa. Starší psi mají často zpomalený metabolismus a nižší úroveň aktivity, což znamená, že mohou potřebovat méně kalorií. Na druhou stranu je důležité zvýšit příjem některých živin, jako jsou omega-3 mastné kyseliny pro zdraví kloubů a kůže. Kvalitní krmivo pro starší psy by mělo obsahovat vyvážený poměr všech potřebných živin.

 

Pohyb je stále důležitý

I když váš pes možná není tak energický jako dříve, pravidelný pohyb je nezbytný pro udržení jeho kondice a zdraví. Mírná fyzická aktivita pomáhá udržovat zdravou váhu, podporuje trávení a zlepšuje náladu. Dlouhé procházky mohou nahradit kratší, ale častější vycházky. Přizpůsobte aktivitu schopnostem a pohodlí svého psa.

 

Pamlsky s vysokým obsahem kolagenu

Jedním z aspektů, na který byste měli klást zvláštní důraz, je podpora zdraví kloubů a vazů. Kolagen je přirozenou součástí kloubní chrupavky a vazů, a jak psi stárnou, jeho produkce v těle klesá. To může vést k tuhnutí kloubů, bolesti a omezené pohyblivosti. Pamlsky s vysokým obsahem kolagenu jsou skvělým doplňkem stravy pro starší psy. Kolagen totiž pomáhá regenerovat kloubní chrupavku, podporuje zdraví kostí a zlepšuje celkovou pohyblivost.

Na našem e-shopu najdete široký výběr kolagenových pamlsků, které jsou nejen zdravé, ale také chutné. Například naše kolagenové kostičky nebo drůbeží stripsy s kolagenem jsou ideální volbou pro podporu pohyblivosti vašeho seniora. Přidáním těchto pamlsků do každodenního jídelníčku přispějete k tomu, že se váš pes bude cítit lépe a bude se moci dál aktivně podílet na vašem společném životě.

 

Péče o zuby a dásně

Starší psi jsou náchylnější k problémům se zuby a dásněmi. Pravidelná ústní hygiena a vhodné pamlsky na čištění zubů mohou pomoci předcházet tvorbě zubního kamene a zánětu dásní. V naší nabídce naleznete speciální dentální pamlsky, které nejen chutnají, ale také efektivně pečují o zuby vašeho mazlíčka.

 

Přizpůsobení domácího prostředí

Váš pes může mít s přibývajícím věkem problémy s pohybem, zejména pokud trpí artritidou nebo jinými kloubními problémy. Ujistěte se, že jeho pelíšek je měkký a snadno přístupný, a pokud je to možné, minimalizujte množství schodů, které musí zdolávat. 

 

Zvláštní péče o srst

Starší psi mohou mít také sušší a lámavější srst. Pravidelné kartáčování a vhodné doplňky stravy, jako jsou vitamíny a minerály pro zdravou srst, mohou pomoci udržet její kvalitu.

 


Péče o staršího psa vyžaduje více pozornosti a přizpůsobení se jeho měnícím se potřebám, ale odměnou vám bude spokojený a zdravý mazlíček, který vás bude doprovázet ještě dlouhá léta. Nezapomeňte pravidelně dopřávat svému psovi kvalitní pamlsky, které mu nejen zpestří den, ale také podpoří jeho zdraví. Ať už jde o kolagenové pamlsky pro zdravé klouby nebo dentální pochoutky pro svěží dech, na našem e-shopu si určitě vyberete ty pravé.

 

Dejte svému staršímu psovi to nejlepší – zaslouží si to!

 
 Upozornění: Tento článek má pouze informativní charakter a nenahrazuje odbornou konzultaci nebo vyšetření zvířete veterinárním lékařem.