Při nákupu nad 1200 Kč máte dopravu po České republice zdarma.

Dýně v pamlscích - ano nebo ne?

Jak tento podzimní superfood podporuje zdravé trávení?

Dýně není jen podzimní ozdobou či přísadou do chutných polévek a koláčů. Tato oranžová plodina má i mnoho zdravotních přínosů pro naše čtyřnohé kamarády, zejména pokud jde o podporu jejich trávení. Dýně je bohatá na vlákninu, vitaminy a minerály, díky čemuž se stala populární složkou v psích pamlscích, které napomáhají zdravému zažívání.

V tomto článku se podíváme na to, proč je dýně takovým přínosem pro psy, jak podporuje jejich trávení a jak ji snadno zařadit do stravy vašeho mazlíčka.

Proč je dýně pro psy tak prospěšná?

Dýně je bohatá na vlákninu, vitaminy a antioxidanty. Pro psy je to přirozený a zdravý doplněk stravy, který může zlepšit trávení a celkovou pohodu. Níže uvádíme důležité benefity dýně pro psy:

  • Podpora zdravého trávení - Dýně obsahuje vysoké množství vlákniny, což je pro zdravé trávení klíčové. Vláknina pomáhá regulovat zažívací trakt, čímž usnadňuje průchod potravy střevy a zlepšuje absorpci živin. To je důležité zejména pro psy, kteří trpí průjmem nebo zácpou. Dýně dokáže stabilizovat jejich trávicí procesy a zlepšit pohyby střev.

  • Hydratace a obsah vody -  Dýně je také bohatá na vodu, což pomáhá hydratovat organismus psa. Přiměřená hydratace je důležitá nejen pro zdravé trávení, ale i pro celkovou vitalitu psa. Vláknina obsažená v dýni společně s vysokým obsahem vody přispívá k tomu, že se pes cítí déle sytý, aniž by zbytečně přibíral na váze.

  • Bohatá na vitaminy a minerály -  Dýně je bohatým zdrojem vitaminu A, který je klíčový pro zdravý zrak, imunitní systém a růst buněk. Dále obsahuje vitaminy C a E, které fungují jako antioxidanty a chrání tělo před volnými radikály. Minerály, jako je draslík a železo, zase podporují zdraví srdce a krevního oběhu.

  • Podpora zdravé váhy -  Díky nízkému obsahu kalorií a vysokému obsahu vlákniny je dýně skvělým pomocníkem pro udržení zdravé váhy psa. Pokud máte pejska, který má sklony k přibírání na váze, může být dýně ideálním doplňkem stravy. Pomáhá totiž navodit pocit sytosti bez zbytečného přísunu kalorií.

  • Přirozené projímadlo a lék proti zácpě -  Dýně funguje jako přírodní prostředek proti zácpě, ale i průjmu. Vláknina v dýni dokáže normalizovat oba tyto extrémy, protože zahušťuje stolici, čímž reguluje střevní pohyby.

Jak zakomponovat dýni do stravy vašeho psa?

Zařadit dýni do jídelníčku psa není nijak složité. Nejběžnější způsob je nabídnout psovi přímo dýňové pamlsky, které jsou snadno stravitelné a mají ideální složení. Pamlsky, které obsahují dýni, mohou být součástí každodenní odměny pro vašeho mazlíčka, a zároveň podporují jeho zdravé trávení.

Podívejte se na nabídku Bow wow pamlsků, které obsahují dýni a další přírodní složky, jež podporují trávení a zlepšují zažívací trakt vašeho psa. Tyto pamlsky jsou navíc obohaceny o vlákninu, která přispívá k rovnováze střevní mikroflóry.

Dýně je skvělým přírodním doplňkem pro zdravé trávení vašeho psa. Její vysoký obsah vlákniny a živin nejen zlepšuje trávicí procesy, ale také přispívá k celkovému zdraví psa. Pokud chcete svému psovi dopřát chutné a zdravé pamlsky, zkuste pamlsky obsahující dýni. Nejen, že podpoříte jeho trávení, ale také mu poskytnete všechny potřebné vitaminy a minerály, které dýně nabízí.

 

Upozornění: Tento článek má pouze informativní charakter a nenahrazuje odbornou konzultaci nebo vyšetření zvířete veterinárním lékařem.