Při nákupu nad 1200 Kč máte dopravu po České republice zdarma.

Bezobilné pamlsky

Proč jsou ideální volbou pro psy s citlivým zažíváním?

Stejně jako lidé, i psi mohou trpět různými zažívacími obtížemi, které mohou způsobovat nepohodlí nebo zdravotní problémy. Alergie, intolerance na určité složky potravy nebo citlivé zažívání jsou běžné potíže, se kterými se mnoho psů potýká. Jednou z častých příčin těchto obtíží bývá konzumace obilovin, které jsou tradiční součástí některých psích pamlsků a krmiv. Bezobilné pamlsky však mohou nabídnout řešení a přinášejí celou řadu výhod pro psy s citlivým zažíváním.

 

Proč obiloviny způsobují potíže?

Obiloviny, jako je pšenice, kukuřice nebo ječmen, mohou být pro psy obtížně stravitelné. U některých psů mohou vyvolávat alergické reakce nebo způsobovat zažívací problémy, jako jsou průjem, nadýmání nebo kožní problémy. To je důvod, proč je v poslední době stále více populární bezobilná výživa a pamlsky, které tyto složky neobsahují.

Výhody bezobilných pamlsků

  • Snadnější trávení - Bezobilné pamlsky jsou obvykle založeny na jiných složkách, jako jsou maso, zelenina nebo brambory, které jsou pro psy snadněji stravitelné. To znamená, že váš pes bude mít méně trávicích potíží, jako je nadýmání nebo průjem. Pokud hledáte produkt, který podporuje zdravé trávení, vyzkoušejte například Bow Wow Digestion, který je navržen speciálně pro psy s citlivým zažíváním.

  • Vhodné pro psy s potravinovými alergiemi - Potravinové alergie u psů se často projevují na kůži – svědění, vyrážky nebo ztráta srsti mohou být příznakem alergie na určité složky potravy. Bezobilné pamlsky minimalizují riziko vzniku alergických reakcí a jsou skvělou volbou pro psy, kteří mají potíže s alergiemi na obiloviny.

  • Přirozenější složení - Bezobilné pamlsky často obsahují vyšší podíl kvalitních bílkovin a tuků, což odpovídá přirozené stravě psů, kteří jsou především masožravci. Díky tomu tyto pamlsky lépe odpovídají potřebám jejich organismu.

  • Podpora zdraví srsti a kůže - Kromě toho, že bezobilné pamlsky zmírňují alergické reakce, mohou také podporovat zdravou kůži a lesklou srst, protože obsahují kvalitní tuky a bílkoviny.

  • Energie bez zbytečných kalorií - Obiloviny mohou být často zdrojem nadbytečných sacharidů, které psi ve větším množství nepotřebují. Bezobilné pamlsky obsahují vyvážené množství energie, které je pro vašeho psa přirozenější, aniž by přibíral na váze.

  • Lepší chuť a pestřejší výběr - Díky různorodým ingrediencím, jako je zvěřina, jehněčí nebo losos, mohou být bezobilné pamlsky pro psy chuťově atraktivnější. Navíc tak můžete svému mazlíčkovi nabídnout širší paletu chutí, aniž byste se museli obávat zažívacích problémů.

 

Jsou bezobilné pamlsky vhodné pro všechny psy?

I když jsou bezobilné pamlsky ideální pro psy s citlivým zažíváním nebo alergiemi, neznamená to, že jsou nutné pro všechny psy. Pokud váš pes nemá žádné zdravotní potíže a dobře snáší klasické pamlsky, není potřeba bezobilné varianty zavádět. Na druhou stranu, pokud hledáte způsob, jak podpořit zdraví vašeho psa, bezobilné pamlsky mohou být vhodnou volbou díky svému přirozenějšímu složení.

 

Bezobilné pamlsky jsou skvělou alternativou pro psy s citlivým zažíváním nebo potravinovými alergiemi. Díky svému snadnějšímu trávení, kvalitnějšímu složení a menšímu riziku alergických reakcí pomáhají vašemu psu udržovat dobré zdraví a spokojenost. Pokud máte podezření, že váš pes trpí potravinovou intolerancí nebo alergií, zkuste přejít na bezobilné pamlsky, jako jsou například Naturální kosti, a sledujte, jak se jeho stav zlepší.

 

Upozornění: Tento článek má pouze informativní charakter a nenahrazuje odbornou konzultaci nebo vyšetření zvířete veterinárním lékařem.