Při nákupu nad 1200 Kč máte dopravu po České republice zdarma.

7 důvodů, proč váš pes potřebuje kolagen

Kolagen se stal populárním doplňkem stravy nejen pro lidi, ale také pro naše čtyřnohé přátele. Hraje klíčovou roli v podpoře zdraví a vitality psů. Pokud ještě váháte, zda začlenit kolagen do stravy vašeho psa, zde je 7 důvodů, proč byste měli začít co nejdříve.

 


1. Zdravé klouby a šlachy

Jedním z hlavních důvodů, proč psi potřebují kolagen, je podpora zdravých kloubů a šlach. Kolagen je nezbytný pro jejich pevnost a pružnost. U starších psů nebo psů s predispozicí k problémům s klouby může pravidelný příjem kolagenu pomoci snížit bolest a zlepšit pohyblivost.

 

2. Silné kosti

Kolagen tvoří velkou část struktury kostí, a proto je důležitý pro jejich sílu a zdraví. Pravidelné podávání kolagenu může pomoci předcházet úbytku kostní hmoty, což je zvláště důležité pro starší psy nebo plemena náchylná k osteoporóze.

 

3. Zdravá srst a pokožka

Lesklá srst a zdravá pokožka jsou známkou dobře vyživeného psa. Kolagen zlepšuje hydrataci pokožky a podporuje růst zdravé srsti. Pomáhá také při regeneraci kůže, což je důležité pro psy s citlivou pokožkou nebo sklonem k alergiím.

 

4. Podpora trávení

Kolagen obsahuje aminokyseliny, které podporují zdraví střev a trávení. Pomáhá obnovovat střevní výstelku a zlepšuje vstřebávání živin. To je zvláště užitečné pro psy s citlivým zažíváním nebo problémy s trávicím traktem.

 

5. Zdravé zuby a dásně

Kolagen je důležitý nejen pro kosti, ale i pro zuby a dásně. Pomáhá udržovat pevnost dásní a zajišťuje zdravý růst zubů, což snižuje riziko zubních onemocnění. Kolagenové pamlsky navíc mohou pomoci mechanicky čistit zuby a odstraňovat zubní plak.

 

6. Podpora hojení ran

Pokud váš pes prodělal operaci nebo utrpěl zranění, kolagen může urychlit proces hojení. Kolagen podporuje obnovu tkání a urychluje regeneraci pokožky, což z něj činí ideální doplněk pro psy po úrazech nebo zákrocích.

 

7. Prevence proti stárnutí

Stejně jako u lidí, i u psů dochází s věkem k poklesu produkce kolagenu. To vede k problémům s pohyblivostí, ztrátě elasticity kůže a dalším zdravotním potížím. Přidání kolagenu do stravy může pomoci zpomalit tyto procesy a udržet vašeho psa déle aktivního a zdravého.

 

 

Jak vybrat správný pamlsek s kolagenem pro vašeho psa?

Při výběru pamlsků dbejte na kvalitu a původ surovin. Hledejte kolagen z přírodních zdrojů, jako je hovězí kolagen, který je pro psy snadno stravitelný a vysoce účinný. 

Kolagen je víc než jen módní doplněk – je to základní stavební prvek pro zdraví a vitalitu vašeho psa. Ať už jde o podporu kloubů, zdravou srst, silné zuby nebo trávení, kolagen nabízí široké spektrum výhod, které mohou významně přispět k dlouhověkosti a kvalitě života vašeho mazlíčka.

 
Upozornění: Tento článek má pouze informativní charakter a nenahrazuje odbornou konzultaci nebo vyšetření zvířete veterinárním lékařem.